Wesela
„żaden dzień sięnie powtórzy...” dlatego też, każde przyjęcie weselne charakteryzuje się indywidualnym podejściem i dbałością o każdy detal.
W projektowaniu ogrodu nie mogliśmy zapomnieć o naszych najmniejszych gościach. Specjalnie dla nich przygotowaliśmy strefę zabaw wyposażoną w wielofunkcyjny, królewski plac zabaw.
Przestronne wnętrze pozwala na organizację przyjęcia dla 350 osób. Istnieje możliwość aranżacji sali z wykorzystaniem zarówno prostokątnych jak i okrągłych stolików.
W cenie zapewniamy wystrój Sali w żywych kwiatach, obrusy, skirtingi, serwetki, sztalugę na usadzenie gości – wszystko idealnie dobrane do koloru przewodniego przyjęcia.
Ponadto gwarantujemy:
- uroczyste powitanie Państwa Młodych chlebem i solą oraz toast z lampką szampana
- przygotowanie osobnego menu dla wegetarian, wegan
- bufet kawowy (z samoobsługowym ekspresem kawowym)
- profesjonalną obsługę kelnerską
- uzupełnianie zimnej płyty w trakcie przyjęcia
- zwrot nieskonsumowanych posiłków
- dbałość o czystość w pomieszczeniach podczas całego przyjęcia
Dodatkowo oferujemy pokrowce na krzesła, podtalerze, sakiewki na sztućce, ścianki dekoracyjne. W dniu przyjęcia do Państwa dyspozycji pozostawiamy apartament wraz z sejfem oraz sześć wyposażonych pokoi gościnnych.
Ponadto każde przyjęcie może być wzbogacone dodatkowymi atrakcjami.
OFERTA WESELNA
Rezerwacje przyjęć weselnych pod nr tel. 602 665 341 w godz. 9.00 - 18.00
Kąty 203, 32-862 Porąbka Iwkowska
[email protected]
MENU PODSTAWOWE
ZUPY:
- TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
- KREM KALAFIOROWY Z GRZANKAMI
- KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
DRUGIE DANIE:
- DEVOLAY
- KOTLET SCHABOWY
- ROLADA Z KURCZAKA
- DRAMSTIK W PANIERCE
- UDZIEC DROBIOWY PIECZONY
- ŻEBERKA PIECZONE
- UDKO FASZEROWANE WARZYWAMI LUB PIECZARKAMI
- PIECZEŃ WIEPRZOWA
- FILET DROBIOWY W PANIERCE
- ROLADKA WOŁOWA
- ROLADA DROBIOWO-WIEPRZOWA
DODATKI DO OBIADU:
- ZIEMNIAKI
- RYŻ
- KASZA GRYCZANA
- KASZA KUSKUS
- FRYTKI
- ZIEMNIAKI OPIEKANE
SURÓWKI:
- MARCHEWKA, BURACZKI, MIZERIA, SELER, KAPUSTA ZASMAŻANA, KAPUSTA BIAŁA W ZALEWIE, KAPUSTA CZERWONA, WIOSENNA, COLESŁAW, POMIDORY Z CEBULĄ
DESER:
- PUCHAR LODOWY
- PANNA COTTA
- SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI
- SUFLET CZEKOLADOWY
1 GORĄCE DANIE:
- FILET GRILOWANY Z WARZYWAMI Z ĆWIARTKAMI ZIEMNIAKÓW I KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ
- SZASZŁYK DROBIOWY Z RYŻEM ORAZ SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
- KLOPSY DROBIOWE W SOSIE WŁASNYM Z KOPYTKAMI I GOTOWANĄ MARCHEWKĄ
- DEVOLAY Z SEREM I MASŁEM PODANY Z PUREE ZIEMIACZANYM I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI
- ŻEBERKA DUSZONE W CEBULI Z DODATKIEM PIWA, PODANE Z KASZĄ GRYCZANĄ ORAZ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ
2 GORĄCE DANIE:
- STEK WIEPRZOWY Z DUSZONĄ CEBULĄ W POMIDORACH, ZIEMNIAKI PIECZONE, CZERWONA KAPUSTA
- RUMSZTYK WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI, ZIEMNIAKI, BURACZKI
- ROLADA Z KURCZKA Z PIECZARKAMI, RYŻ, BIAŁA KAPUSTA
- KARCZEK PIECZONY, KLUSKI ŚLĄSKIE, KAPUSTA CZERWONA
- GOŁĄBKI Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM LUB PIECZARKOWYM
3 GORĄCE DANIE:
- BIGOS MYŚLIWSKI
- WIEPRZOWINA A'LA GULASZ Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI
- KROKIET Z BARSZCZEM CZERWONYM
- STROGONOW
- SAKIEWKA Z BARSZCZEM CZERWONYM
ZIMNA PŁYTA:
- PÓŁMISEK WĘDLIN, GALARETKA DROBIOWA, SZYNKA ROLOWANA Z MUSEM CHRZANOWYM, NUGGETSY, TORTILLA, ŚLEDZIE
- OWOCE, CIASTO
- NAPOJE ZIMNE I GORĄCE :KAWA, HERBATA, NAPOJE GAZOWANE, NAPOJE NIEGAZOWANE, SOKI OWOCOWE, WODA MINERALNA – BEZ OGRANICZEŃ
SAŁATKI:
- JARZYNOWA, GRECKA, GYROS, PIECZARKOWA, TORTELLINI, POMIDORY Z MOZARELLĄ, MEKSYKAŃSKA
SOSY:
- TATARSKI, CHRZANOWY, CZOSNKOWY
OPCJE DODATKOWE:
- PACZKI Z CIASTEM
- STÓŁ WIEJSKI
- STÓŁ SZWEDZKI
- FONTANNA CZEKOLADY
- PIRAMIDA SŁODKOŚCI
- GRILL
- UDZIEC PŁONĄCY
- PROSIAK.
- UDZIEC PŁONĄCY
MENU DWORSKIE
ZUPY:
- TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
- KREM KALAFIOROWY Z GRZANKAMI
- KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
DRUGIE DANIE:
- DEVOLAY
- KOTLET SCHABOWY
- ROLADA Z KURCZAKA
- DRAMSTIK W PANIERCE
- UDZIEC DROBIOWY PIECZONY
- ŻEBERKA PIECZONE
- UDKO FASZEROWANE WARZYWAMI LUB PIECZARKAMI
- PIECZEŃ WIEPRZOWA
- FILET DROBIOWY W PANIERCE
- ROLADKA WOŁOWA
- ROLADA DROBIOWO-WIEPRZOWA Z BOCZKIEM
DODATEK DO OBIADU:
- ZIEMNIAKI
- RYŻ
- KASZA GRYCZANA
- KASZA KUSKUS
- FRYTKI
- ZIEMNIAKI OPIEKANE
SURÓWKI:
- MARCHEWKA, BURACZKI, MIZERIA, SELER, KAPUSTA ZASMAŻANA, KAPUSTA BIAŁA W ZALEWIE , KAPUSTA CZERWONA, WIOSENNA, COLESŁAW, POMIDORY Z CEBULĄ.
DESER:
- PUCHAR LODOWY
- PANNA COTTA
- SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI
- SUFLET CZEKOLADOWY
1 GORĄCE DANIE:
- FILET GRILOWANY Z WARZYWAMI Z ĆWIARTKAMI ZIEMNIAKÓW I KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ
- SZASZŁYK DROBIOWY Z RYŻEM ORAZ SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
- KLOPSY DROBIOWE W SOSIE WŁASNYM Z KOPYTKAMI I GOTOWANĄ MARCHEWKĄ
- DEVOLAY Z SEREM I MASŁEM PODANY Z PUREE ZIEMNIACZANYM I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI
- ŻEBERKA DUSZONE W CEBULI I PIWIE, PODANE Z KASZĄ GRYCZANĄ ORAZ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ
2 GORĄCE DANIE:
- STEK WIEPRZOWY Z DUSZONĄ CEBULĄ W POMIDORACH, ZIEMNIAKI PIECZONE, CZERWONA KAPUSTA
- RUMSZTYK WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI, ZIEMNIAKI, BURACZKI
- ROLADA Z KURCZKA Z PIECZARKAMI, RYŻ , BIAŁA KAPUSTA
- ROLADKA DROBIOWA Z RUKOLĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I SEREM, ZIEMNIAKI PIECZONE, BURACZKI
- KARCZEK PIECZONY W SOSIE WŁASNYM, KLUSKI ŚLĄSKIE Z KAPUSTĄ CZERWONĄ
- BRYZOL WOŁOWY Z PĘCZAKIEM I PIECZARKAMI
3 GORĄCE DANIE:
- KROKIET Z BARSZCZEM CZERWONYM
- GOŁĄBKI Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM LUB PIECZARKOWYM
- WIEPRZOWINA A'LA GULASZ Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI
- SAKIEWKA Z BARSZCZEM CZERWONYM
4 GORĄCE DANIE:
- BIGOS MYŚLIWSKI
- STROGONOW
- KWAŚNICA
- BOGRACZ
ZIMNA PŁYTA:
- PÓŁMISEK WĘDLIN, GALARETKA DROBIOWA, SZYNKA ROLOWANA Z MUSEM CHRZANOWYM, NUGGETSY, TORTILLA, ŚLEDZIE.
- SAŁATKI: JARZYNOWA, GRECKA, GYROS, PIECZARKOWA, TORTELLINI, POMIDORY Z MOZARELLĄ, MEKSYKAŃSKA
- OWOCE, CIASTO
- NAPOJE ZIMNE I GORĄCE :KAWA, HERBATA, NAPOJE GAZOWANE, NAPOJE NIEGAZOWANE, SOKI OWOCOWE, WODA MINERALNA – BEZ OGRANICZEŃ
SOSY:
- TATARSKI, CHRZANOWY, CZOSNKOWY
OPCJE DODATKOWE: PACZKI Z CIASTEM, STÓŁ WIEJSKI, STÓŁ SZWEDZKI, FONTANNA CZEKOLADY, PIRAMIDA
W CENIE GWARANTUJEMY:
- Wyjątkowe i różnorodne menu
- Uroczyste powitanie Państwa Młodych, które obejmuje tradycyjne powitanie chlebem i solą oraz toast z lampką szampana
- Możliwość przygotowania osobnego menu dla wegetarian, wegan
- Bufet kawowy ( z samoobsługowym ekspresem kawowym)
- Profesjonalną obsługę kelnerską
- Uzupełnianie zimnej płyty w trakcie przyjęcia
- Zwrot nieskonsumowanych posiłków
- Dekoracje sali i stołów żywymi kwiatami
- Możliwość wyboru koloru serwetek
- Wybór rodzaju stołów:
- stoły okrągłe
- stoły podłużne
- Klimatyzowana sala z mechanicznym obiegiem powietrza
- Niesamowity ogród z wielofunkcyjnym placem zabaw
- Salę zabaw dla dzieci
- Apartament dla Nowożeńców wyposażony w sejf
- Sztalugę na ustawienie planu stołów
- Dbałość o czystość w pomieszczeniach podczas całego przyjęcia
- Szatnię
- Darmowy parking
Ponadto:
- Nie pobieramy opłaty korkowej
- Zapewniamy pomieszczenie wraz z chłodnią do przechowywania alkoholi
DODATKOWO OFERUJEMY:
- Tort Weselny ( cena uzależniona od ilości osób)
- Piramidę słodkości ( w zależności od ilości deserków )
- Fontannę czekolady 1500 zł
- Stół wiejski – wiejskie wyroby oraz regionalne specjały serwowane na zimno cena od 2500 zł
- Stół szwedzki – potrawy serwowane w belmarach cena od 2500 zł
- Możliwość wzbogacenia menu:
- przystawki: 25 zł/szt
- mięso do obiadu: 20 zł/szt
- grill w plenerze
- Pokrowce na krzesła 10 zł/szt
- Podtalerze dekoracyjne 6 zł/szt
- Sakiewki na sztućce 4 zł/szt
- Dekoracja sali światłem od 1500 zł
- Napis świetlne ,, LOVE’’ i ,,MIŁOŚĆ’’,
- ,,LOVE’’ – 500 zł
- ,,Miłość’’ – 500 zł
- Dmuchany ZAMEK PIRATA cena 400 zł – 1 h
- Fotolustro 1200 zł - 3 h
- Ścianka za stołem Państwa Młodych od 500 zł
- Samochód do ślubu :
- bordowe BMW CABRIO 328i
- biały MERCEDES GLC COUPE
- PORSCHE CAYENNE COUPE
- Pokoje hotelowe dla 20 osób
- 2 os. – 300 zł
- 3 os. – 450 zł
- 4 os. – 600 zł
Ceny obowiązują na dzień podpisania umowy.
ŚLUB W PLENERZE:
Do Państwa dyspozycji pozostawiamy przepiękną altanę. Jako jedyni w okolicy umożliwiamy zorganizowanie wyjątkowego ślubu w plenerze. Niesamowita sceneria ogrodu, a także klimatyczne oświetlenie sprawi, że ten wyjątkowy moment na zawsze pozostanie w waszej pamięci.
POPRAWINY:
- Menu poprawinowe obejmuje uroczystą obiadokolację, dwa dania gorące, zimną płytę, ciasta, owoce, napoje
- W godzinach 16.00 – 24.00
- Cena poprawin stanowi 40 % stawki weselnej
KOSZTY WESELA:
- Dzieci w wieku do 3 lat – bezpłatnie
- Za dzieci w wieku 3 – 8 lat - 50% uzgodnionej stawki
- Dorośli – 100 % ceny
- Obsługa ( zespół, fotograf, kamerzysta itp. ) – 100 % ceny
- Nowożeńcy – 100 % ceny