Wesela

„żaden dzień sięnie powtórzy...” dlatego też, każde przyjęcie weselne charakteryzuje się indywidualnym podejściem i dbałością o każdy detal.

W projektowaniu ogrodu nie mogliśmy zapomnieć o naszych najmniejszych gościach. Specjalnie dla nich przygotowaliśmy strefę zabaw wyposażoną w wielofunkcyjny, królewski plac zabaw.

 

Przestronne wnętrze pozwala na organizację przyjęcia dla 350 osób. Istnieje możliwość aranżacji sali z wykorzystaniem zarówno prostokątnych jak i okrągłych stolików.

W cenie zapewniamy wystrój Sali w żywych kwiatach, obrusy, skirtingi, serwetki, sztalugę na usadzenie gości – wszystko idealnie dobrane do koloru przewodniego przyjęcia.

Ponadto gwarantujemy:

  • uroczyste powitanie Państwa Młodych chlebem i solą oraz toast z lampką szampana
  • przygotowanie osobnego menu dla wegetarian, wegan
  • bufet kawowy (z samoobsługowym ekspresem kawowym)
  • profesjonalną obsługę kelnerską
  • uzupełnianie zimnej płyty w trakcie przyjęcia
  • zwrot nieskonsumowanych posiłków
  • dbałość o czystość w pomieszczeniach podczas całego przyjęcia

Dodatkowo oferujemy pokrowce na krzesła, podtalerze, sakiewki na sztućce, ścianki dekoracyjne. W dniu przyjęcia do Państwa dyspozycji pozostawiamy apartament wraz z sejfem oraz sześć wyposażonych pokoi gościnnych.

Ponadto każde przyjęcie może być wzbogacone dodatkowymi atrakcjami

 

OFERTA WESELNA

Rezerwacje przyjęć weselnych pod nr tel. 602 665 341 w godz. 9.00 - 18.00

Kąty 203, 32-862 Porąbka Iwkowska 
[email protected]

MENU PODSTAWOWE

 

ZUPY:

  • TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
  • KREM KALAFIOROWY Z GRZANKAMI
  • KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

DRUGIE DANIE:

  • DEVOLAY
  • KOTLET SCHABOWY 
  • ROLADA Z KURCZAKA
  • DRAMSTIK W PANIERCE
  • UDZIEC  DROBIOWY PIECZONY
  • ŻEBERKA PIECZONE
  • UDKO FASZEROWANE WARZYWAMI  LUB PIECZARKAMI
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA
  • FILET DROBIOWY W PANIERCE
  • ROLADKA WOŁOWA 
  • ROLADA DROBIOWO-WIEPRZOWA 

DODATKI DO OBIADU:

  • ZIEMNIAKI 
  • RYŻ 
  • KASZA GRYCZANA 
  • KASZA KUSKUS
  • FRYTKI 
  • ZIEMNIAKI OPIEKANE 

SURÓWKI:

  • MARCHEWKA, BURACZKI, MIZERIA, SELER, KAPUSTA ZASMAŻANA, KAPUSTA BIAŁA W ZALEWIE, KAPUSTA CZERWONA, WIOSENNA, COLESŁAW, POMIDORY Z CEBULĄ

DESER:

  • PUCHAR LODOWY
  • PANNA COTTA
  • SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI 
  • SUFLET CZEKOLADOWY

1 GORĄCE DANIE:

  • FILET GRILOWANY Z WARZYWAMI Z ĆWIARTKAMI ZIEMNIAKÓW I KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ           
  • SZASZŁYK  DROBIOWY Z RYŻEM ORAZ SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
  • KLOPSY DROBIOWE W SOSIE WŁASNYM Z KOPYTKAMI I GOTOWANĄ MARCHEWKĄ
  • DEVOLAY Z SEREM I MASŁEM PODANY Z PUREE ZIEMIACZANYM I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI
  • ŻEBERKA DUSZONE W CEBULI Z DODATKIEM PIWA, PODANE Z KASZĄ GRYCZANĄ ORAZ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ 

2 GORĄCE DANIE:

  • STEK WIEPRZOWY Z DUSZONĄ CEBULĄ W POMIDORACH, ZIEMNIAKI  PIECZONE, CZERWONA KAPUSTA
  • RUMSZTYK WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI, ZIEMNIAKI, BURACZKI
  • ROLADA Z KURCZKA Z PIECZARKAMI, RYŻ, BIAŁA KAPUSTA
  • KARCZEK PIECZONY, KLUSKI ŚLĄSKIE, KAPUSTA CZERWONA
  • GOŁĄBKI Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM LUB PIECZARKOWYM

3 GORĄCE DANIE:

  • BIGOS MYŚLIWSKI
  • WIEPRZOWINA A'LA GULASZ Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI
  • KROKIET Z BARSZCZEM CZERWONYM
  • STROGONOW
  • SAKIEWKA Z BARSZCZEM CZERWONYM 

ZIMNA PŁYTA:

  • PÓŁMISEK WĘDLIN, GALARETKA DROBIOWA, SZYNKA ROLOWANA Z MUSEM CHRZANOWYM, NUGGETSY, TORTILLA, ŚLEDZIE
  • OWOCE, CIASTO 
  • NAPOJE ZIMNE I GORĄCE :KAWA, HERBATA, NAPOJE GAZOWANE, NAPOJE NIEGAZOWANE, SOKI OWOCOWE, WODA MINERALNA – BEZ OGRANICZEŃ

SAŁATKI:

  • JARZYNOWA, GRECKA, GYROS, PIECZARKOWA, TORTELLINI, POMIDORY Z MOZARELLĄ, MEKSYKAŃSKA

SOSY:

  • TATARSKI, CHRZANOWY, CZOSNKOWY

OPCJE DODATKOWE:

  • PACZKI Z CIASTEM
  • STÓŁ WIEJSKI
  • STÓŁ SZWEDZKI
  • FONTANNA CZEKOLADY
  • PIRAMIDA SŁODKOŚCI 
  • GRILL
  • UDZIEC PŁONĄCY
  • PROSIAK.
  • UDZIEC PŁONĄCY

 

MENU DWORSKIE

ZUPY:

  • TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
  • KREM KALAFIOROWY Z GRZANKAMI
  • KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

DRUGIE DANIE:

  • DEVOLAY
  • KOTLET SCHABOWY 
  • ROLADA Z KURCZAKA
  • DRAMSTIK W PANIERCE
  • UDZIEC DROBIOWY PIECZONY
  • ŻEBERKA PIECZONE
  • UDKO FASZEROWANE WARZYWAMI LUB PIECZARKAMI 
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA
  • FILET DROBIOWY W PANIERCE
  • ROLADKA  WOŁOWA
  • ROLADA DROBIOWO-WIEPRZOWA Z BOCZKIEM  

DODATEK DO OBIADU:

  • ZIEMNIAKI 
  • RYŻ 
  • KASZA GRYCZANA 
  • KASZA KUSKUS
  • FRYTKI
  • ZIEMNIAKI OPIEKANE

SURÓWKI:

  • MARCHEWKA, BURACZKI, MIZERIA, SELER, KAPUSTA ZASMAŻANA, KAPUSTA BIAŁA W  ZALEWIE , KAPUSTA CZERWONA, WIOSENNA, COLESŁAW, POMIDORY Z CEBULĄ.

DESER:

  • PUCHAR LODOWY
  • PANNA COTTA
  • SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI
  • SUFLET CZEKOLADOWY

1 GORĄCE DANIE:

  • FILET GRILOWANY Z WARZYWAMI  Z ĆWIARTKAMI ZIEMNIAKÓW I  KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ           
  • SZASZŁYK DROBIOWY Z RYŻEM ORAZ SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY
  • KLOPSY DROBIOWE W SOSIE WŁASNYM Z KOPYTKAMI I GOTOWANĄ MARCHEWKĄ
  • DEVOLAY Z SEREM I MASŁEM PODANY Z PUREE ZIEMNIACZANYM I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI
  • ŻEBERKA DUSZONE W CEBULI  I PIWIE,  PODANE Z KASZĄ  GRYCZANĄ ORAZ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ 

2 GORĄCE DANIE:

  • STEK WIEPRZOWY Z DUSZONĄ CEBULĄ W POMIDORACH, ZIEMNIAKI PIECZONE, CZERWONA KAPUSTA
  • RUMSZTYK WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI, ZIEMNIAKI,  BURACZKI
  • ROLADA Z KURCZKA Z PIECZARKAMI, RYŻ , BIAŁA KAPUSTA
  • ROLADKA DROBIOWA Z  RUKOLĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I SEREM, ZIEMNIAKI PIECZONE, BURACZKI
  • KARCZEK PIECZONY W SOSIE WŁASNYM,  KLUSKI ŚLĄSKIE Z KAPUSTĄ CZERWONĄ
  • BRYZOL WOŁOWY Z PĘCZAKIEM I PIECZARKAMI

3 GORĄCE DANIE:

  • KROKIET Z BARSZCZEM CZERWONYM
  • GOŁĄBKI Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM  LUB  PIECZARKOWYM 
  • WIEPRZOWINA  A'LA GULASZ Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI
  • SAKIEWKA Z BARSZCZEM CZERWONYM

4 GORĄCE DANIE:

  • BIGOS MYŚLIWSKI
  • STROGONOW
  • KWAŚNICA
  • BOGRACZ 

ZIMNA PŁYTA:

  • PÓŁMISEK WĘDLIN, GALARETKA DROBIOWA, SZYNKA ROLOWANA Z MUSEM CHRZANOWYM, NUGGETSY, TORTILLA, ŚLEDZIE.
  • SAŁATKI: JARZYNOWA, GRECKA, GYROS, PIECZARKOWA, TORTELLINI, POMIDORY Z MOZARELLĄ, MEKSYKAŃSKA
  • OWOCE, CIASTO 
  • NAPOJE ZIMNE I GORĄCE :KAWA, HERBATA, NAPOJE GAZOWANE, NAPOJE NIEGAZOWANE, SOKI OWOCOWE, WODA MINERALNA – BEZ OGRANICZEŃ

SOSY:

  • TATARSKI, CHRZANOWY, CZOSNKOWY

OPCJE DODATKOWE: PACZKI Z CIASTEM, STÓŁ WIEJSKI, STÓŁ SZWEDZKI, FONTANNA CZEKOLADY,  PIRAMIDA 

 

W CENIE GWARANTUJEMY:

  • Wyjątkowe i różnorodne menu
  • Uroczyste powitanie Państwa Młodych, które obejmuje tradycyjne powitanie chlebem i solą oraz toast z lampką szampana
  • Możliwość przygotowania  osobnego menu dla wegetarian, wegan 
  • Bufet kawowy ( z samoobsługowym ekspresem kawowym)
  • Profesjonalną obsługę kelnerską 
  • Uzupełnianie zimnej płyty w trakcie przyjęcia 
  • Zwrot nieskonsumowanych posiłków 
  • Dekoracje sali i stołów żywymi kwiatami 
  • Możliwość wyboru koloru serwetek
  • Wybór rodzaju stołów:
    • stoły okrągłe 
    • stoły podłużne 
  • Klimatyzowana sala z mechanicznym obiegiem powietrza
  • Niesamowity ogród z wielofunkcyjnym placem zabaw
  • Salę zabaw dla dzieci 
  • Apartament dla Nowożeńców wyposażony w sejf 
  • Sztalugę na ustawienie planu stołów 
  • Dbałość o czystość w pomieszczeniach podczas całego przyjęcia 
  • Szatnię
  • Darmowy parking  

Ponadto:

  • Nie pobieramy opłaty korkowej
  • Zapewniamy pomieszczenie wraz z chłodnią do przechowywania alkoholi

DODATKOWO OFERUJEMY:

  • Tort Weselny ( cena uzależniona od ilości osób)
  • Piramidę słodkości ( w zależności od ilości deserków )
  • Fontannę czekolady 1500 zł    
  • Stół wiejski – wiejskie wyroby oraz regionalne specjały serwowane na zimno cena od 2500 zł 
  • Stół szwedzki – potrawy serwowane w belmarach cena od 2500  zł  
  • Możliwość wzbogacenia menu:
    • przystawki: 25 zł/szt
    • mięso do obiadu: 20 zł/szt
    • grill w plenerze 
  • Pokrowce na krzesła 10 zł/szt
  • Podtalerze dekoracyjne 6 zł/szt   
  • Sakiewki na sztućce 4 zł/szt
  • Dekoracja sali światłem od 1500 zł 
  • Napis świetlne ,, LOVE’’ i ,,MIŁOŚĆ’’, 
    • ,,LOVE’’ – 500 zł
    • ,,Miłość’’ – 500 zł
  • Dmuchany ZAMEK PIRATA cena 400 zł – 1 h 
  • Fotolustro 1200 zł - 3 h 
  • Ścianka za stołem Państwa Młodych od 500 zł
  • Samochód do ślubu :
    • bordowe BMW CABRIO 328i
    • biały MERCEDES GLC COUPE
    • PORSCHE CAYENNE COUPE
  • Pokoje hotelowe dla 20 osób
    • 2 os. – 300 zł
    • 3 os. – 450 zł    
    • 4 os. – 600 zł

Ceny obowiązują na dzień podpisania umowy.

 

ŚLUB W PLENERZE:

Do Państwa dyspozycji pozostawiamy przepiękną altanę. Jako jedyni w okolicy umożliwiamy zorganizowanie wyjątkowego ślubu w plenerze. Niesamowita sceneria ogrodu, a także klimatyczne oświetlenie sprawi, że ten wyjątkowy moment na zawsze pozostanie w waszej pamięci.

 

POPRAWINY:

  • Menu poprawinowe obejmuje uroczystą obiadokolację, dwa dania gorące, zimną płytę, ciasta, owoce, napoje
  • W godzinach 16.00 – 24.00 
  • Cena poprawin stanowi 40 % stawki weselnej 

KOSZTY WESELA:

  • Dzieci w wieku do 3 lat – bezpłatnie  
  • Za dzieci w wieku 3 – 8 lat -  50% uzgodnionej stawki 
  • Dorośli – 100 % ceny 
  • Obsługa ( zespół, fotograf, kamerzysta itp. ) – 100 % ceny
  • Nowożeńcy – 100 % ceny